KING ARTHUR - GESCHIEDENIS OF LEGENDE?

Geplaatst op 27 september 2004
Het Archeon in Alphen aan den Rijn staat helemaal in het teken van King Arthur. Dit evenement neemt de bezoekers mee terug naar de Keltische tijden in Engeland en Bretagne.
In het weekend van 2 en 3 oktober aanstaande staat Archeon in Alphen aan den Rijn helemaal in het teken van King Arthur. Dit evenement georganiseerd in samenwerking met “The fellowship of the Knights of the Round table of King Arthur” neemt de bezoekers mee terug naar de Keltische tijden in Engeland en Bretagne.

In de middeleeuwse reconstructies wordt een fototentoonstelling over de historische plaatsen in Engeland en Frankrijk, die met koning Arthur te maken hebben, gehouden. Daarnaast is er een video met reisinformatie en een winkeltje met zwaarden, riddertjes, boeken en andere artikelen over King Arthur. Een smid verzorgt een workshop maliënkolder maken en natuurlijk zal de steen met het zwaard erin niet ontbreken.

Kinderen kunnen hun eigen houten schild ontwerpen en beschilderen, of een boekenlegger maken. Voor de kleine jonkvrouwen is er borduren met middeleeuwse afbeeldingen. Op het ridderpaspoort kunnen de kinderen hun riddervaardigheden aantekenen. Ook ringsteken en de ‘zwijnenjacht’ staan op het kinderprogramma.

Op zaterdag vertelt Frank Brandsma verhalen en legenden over King Arthur. Kinderboekenschrijver Arwout van Loon zal op zondag voorlezen uit zijn boek ‘De Bekerbron’ dat over de zoektocht naar de historie van Koning Arthur gaat.
Bericht geplaatst in: nieuwtje