ONDERZOEKERS ONTDEKKEN GEZONKEN STAD ATLANTIS

Geplaatst op 15 november 2004
Onderzoekers zeggen de stad Atlantis te hebben gevonden. Zij zeggen sterke aanwijzingen te hebben dat de stad 1,5 kilometer onder de zeespiegel ligt, 80 km uit de kust van Cyprus.
Amerikaanse onderzoekers zeggen de gezonken stad Atlantis te hebben gevonden. Robert Sarmast, coördinator van de expeditie zegt sterke aanwijzingen te hebben gevonden dat de stad 1,5 kilometer onder de zeespiegel ligt, 80 kilometer uit de kust van Cyprus.

Volgens Sarmast liggen op die plek door mensenhanden gemaakte structuren. "Als dit Atlantis niet is, wat is het dan?", aldus Sarmast.
De gezonken stad Atlantis bezorgt geleerden al eeuwenlang de vraag of de stad wel heeft bestaan. De Griekse wijsgeer Plato was de eerste die over de stad schreef. In zijn dialogen 'Timaeos ' en 'Kritias ' beschreef de filosoof uitvoerig over Atlantis. De bevolking zou in overvloed en weelde leven en het eiland zou "groter zijn dan Noord-Afrika en Klein-Azië bijelkaar".

Volgens Plato vielen de mensen van Atlantis uiteindelijk ten prooi aan macht en hebzucht. Als straf werd het eiland toen rond 9600 voor Christus vernietigd door de mythische God Zeus.

Bron: Nu.nl
Link:
http://www.nu.nl/news.jsp?n=441483&c=80
Bericht geplaatst in: nieuwtje