KONINKLIJKE VOORJAARSBLOEMEN

Geplaatst op 25 januari 2005
Ter gelegenheid van het 25-jarig regeringsjubileum van Koningin Beatrix heeft Paleis Het Loo van 1 april tot en 31 mei 2005 in de tuinen een route langs koninklijke voorjaarsbloemen uitgezet.
Een kleurrijke wandeling in de tuinen van Paleis Het Loo
Ter gelegenheid van het 25-jarig regeringsjubileum van Koningin Beatrix heeft Paleis Het Loo van 1 april tot en 31 mei 2005 in de tuinen een route langs koninklijke voorjaarsbloemen uitgezet. Speciaal voor dit jubileum zijn vele verschillende bollen opgeplant die in relatie staan tot het Koninklijk Huis: zo zijn er diverse soorten oranje tulpen te zien met sprekende namen als de Princess Beatrix, de Orange Favourite en de Oranjevorst, en andere kleurrijke lentebloeiers die in hun naam verwijzen naar het Koninklijk Huis. Speciaal voor het zilveren jubileum van Koningin Beatrix is de Silver Standard, een prachtig zilverwitte tulp met vlammend rose-rood uit 1637, aangeplant.
Er is natuurlijk nog veel meer te zien. Zo zijn ook de bijzondere Rembrandttulpen te bewonderen, waarvan bekend is dat ze in de 17de eeuw al voorkwamen in de koninklijke tuinen, geliefd om hun uitbundige, gevlamde en gestreepte kleuren. Bloeiende papagaaitulpen, opvallend door hun gekartelde randen, lijken zo uit een 17de eeuws schilderij gestapt. De tulp was drie eeuwen geleden nog een bijzonderheid en slechts betaalbaar voor vermogenden. De oude tulpenrassen worden in de tuinen van Paleis Het Loo in de originele ambiance van buxusparterres tentoongesteld als exotische bloemen. Ook de ons nu zo bekende en in het voorjaar geliefde primula kende men al in vroeger tijden: Koningin Mary koesterde een kleurrijke verzameling in de oranjerieën van het paleis.
 
Het voorjaar is de gelegenheid dat genoten kan worden van de vele soorten bloemen in de tuinen van Paleis Het Loo. Samen met vaste planten, vijvers en spuitende fonteinen zorgen ze voor een kleurrijk schouwspel. De wandeling langs de voorjaarsbloemen is uitgezet in de Konings- en Koninginnetuin. Er is een folder beschikbaar met informatie. Tevens is er gelegenheid om in het omliggende Paleispark, uitsluitend in april en mei geopend voor publiek, een pracht aan rododendrons en azalea’s rond het jachtslot Het Oude Loo te bewonderen.
 
Paleis Het Loo Nationaal Museum
Postadres Koninklijk Park 1, 7315 JA Apeldoorn.
Ingang via parkeerplaats Amersfoortseweg, Apeldoorn.
Geopend dinsdag t/m zondag en op feestdagen van 10.00-17.00 uur.
Gesloten ’s Maandags, met uitzondering van Pinkstermaandag.
Entree € 9,00 p.p., 6 t/m 17 jr. € 3,00 p.p.
Routebeschrijving A1 en A50 afslag Paleis Het Loo en vervolgens ANWB-borden volgen.
Openbaar vervoer Station Apeldoorn, buslijn 102 en 104.
Informatie 055-5772400 of www.paleishetloo.nl
Informatie Paleispark www.kroondomeinen.nl
Persinformatie PR & Marketing, 055-5772459.
Bericht geplaatst in: nieuwtje