COMPUTERHISTORIE ONDER DE HAMER BIJ CHRISTIE'S

Geplaatst op 7 februari 2005
Veilinghuis Christie's brengt een aantal documenten onder de hamer die een mooi inzicht geven in de computergeschiedenis door de jaren heen.

De collectie documenten geven volgens het veilinghuis een inzicht in de evolutie van de computer tot ongeveer 1970. In totaal bestaat 'The Origins of Cyberspace: A Library on the History of Computing, Networking & Telecommunications' uit 1141 items. Deze moeten meer dan 2 miljoen dollar opbrengen.

Onder deze items bevindt zich het originele Arpanet-document geschreven door Vint Cerf en Bob Kahn, die aan de wieg staan van het tcp/ip-protocol. Christie's schat de waarde hiervan tussen de 2000 en 3000 dollar.

Een van de duurste items is het businessplan voor 's werelds eerste computerbedrijf, geschreven door J. Presper Eckert en John Mauchly. Dit moet tussen de 50.000 en 70.000 dollar opbrengen.

De collectie wordt verkocht door Jeremy Norman, die in 1971 begon met het verzamelen van boeken, documenten en games. Liefhebbers kunnen op 23 februari in New York meebieden.

 

Bericht geplaatst in: nieuwtje