BOEKPRESENTATIE BRIEVEN AAN LOE DE JONG éN INTERVIEW MET DRIES VAN AGT

Geplaatst op 12 april 2005
De Jong heeft het beeld dat de Nederlanders hebben van hun oorlogsverleden in grote mate bepaald. Bas kromhout kreeg als eerste inzage in het persoonlijk archief van Loe de Jong.
Met brieven van Drees Sr., koningin Juliana, prins Bernhard, Kees van Kooten, Dries van Agt, A. den Doolaard, Jaap van Meekren en vele anderen
 
Loe de Jong heeft het beeld dat de Nederlanders hebben van hun oorlogsverleden in grote mate bepaald. Waar hij nieuwe feiten boven water bracht, leidde dat steevast tot grote belangstelling van het publiek - en soms tot politieke consequenties. Historicus Bas kromhout kreeg als eerste inzage in het persoonlijk archief van Loe de Jong. Uit de naar carbonpapier geurende dozen, selecteerde hij de spraakmakendste brieven, geschreven door stratenmakers, 'gekken', cabaretiers en gekroonde hoofden, die hun hart willen luchten of menen dat ze het beter weten dan de doctor.
 
Brieven aan Loe de Jong belicht niet zozeer het debat tussen politici, wetenschappers en opiniemakers - hoewel ook dat in het materiaal doorschemert - maar vooral het gesprek aan de keukentafel. De antwoordbrieven van De Jong geven een beeld van de standpunten van de 'rijksgeschiedschrijver' - vaak, vanwege het meer intieme karakter van de correspondentie, op minder verhullende wijze dan zijn uitlatingen in het openbaar.
 
Vrijdag 15 april om 16.00 u. vindt in Boekhandel Van Stockum (Venestraat 11 in Den Haag) de boekpresentatie plaats. Oud-premier Dries van Agt neemt het boek in ontvangst en wordt aansluitend geïnterviewd door auteur Bas Kromhout.Tijdens dit gesprek zal onder meer worden ingegaan op de 'affaires' Aantjes en Van 't Sant.
 
Brieven aan Loe de Jong kost € 19,95 en kan besteld worden via de website van Veen Magazines www.veenmagazines.nl of door te bellen naar 0(031)23- 5183340. Brieven aan Loe de Jong is ook verkrijgbaar in de boekhandel.
 
Meer informatie: Erno Eskens (uitgever): 06 11 380 384 of David Veldman (marketing): dveldman@vug.nl
 
ISBN: 9076988773
Bas Kromhout
Paperback, 247 pagina's
Een uitgave van VEEN MAGAZINES
Bericht geplaatst in: nieuwtje