GESCHIEDENIS.NL HELPT EXAMENLEERLINGEN!

Geplaatst op 12 mei 2005
Geschiedenis.nl organiseert kort voor het examen geschiedenis weer een examenchat. Leerlingen kunnen via het Internet (MSN) vragen stellen aan docenten over de examenstof. De thema’s voor dit jaar zijn voor havo en vwo: Dekolonisatie en Koude Oorlog in Vietnam en Katoen en samenleving, Lancashire 1750-1850. Voor het vmbo zijn de onderwerpen: de Koude oorlog en Industriële samenleving in Nederland.
Geschiedenis.nl organiseert kort voor het examen geschiedenis weer een examenchat. Leerlingen kunnen via het Internet (MSN) vragen stellen aan docenten over de examenstof. De thema’s voor dit jaar zijn voor havo en vwo: Dekolonisatie en Koude Oorlog in Vietnam en Katoen en samenleving, Lancashire 1750-1850. Voor het vmbo zijn de onderwerpen: de Koude oorlog en Industriële samenleving in Nederland. De examens vinden plaats op dinsdag 24 mei (havo en vwo) en woensdag 25 mei (vmbo).
 
Wanneer is het?
 
De chats vinden plaats op zondagavond en maandagavond voor havo en vwo (22 en 23 mei) en op maandagavond en dinsdagavond voor vmbo (23 mei en 24 mei). Steeds van 19.00 tot 21.00 uur.
 
Heb je daarna (of daarvoor) nog een vraag, dan kun je die altijd posten op het Forum (onderwerp: Examenhulp) van geschiedenis.nl.
 
Hoe werkt het?
 
Je kunt beginnen door de adressen eindexamengeschiedenis1@hotmail.com t/m
eindexamengeschiedenis8@hotmail.com toe te voegen aan de lijst van contactpersonen aan je MSN-adres.
 
Vervolgens meld je je op de juiste tijd (zie hierboven) aan via MSN. Je kunt dan rechtstreeks vragen stellen aan de docenten die online zijn.
 
Houd je aan de volgende regels!
 
Volg de aanwijzingen van de docent altijd en onmiddellijk op! Alleen op die manier kunnen we efficiënt werken.
 
Houd je vraag kort en zakelijk! Er zijn meer leerlingen met een vraag.
 
Stel je vraag maar aan 1 adres/contactpersoon!
 
Stel maar 1 vraag per keer. Daarna moet je “achteraan sluiten”!
 
Bezorg geen overlast. Anders moeten we je blokkeren!
 
Ga niet chatten. Het gaat ons erom zoveel mogelijk leerlingen van een helder antwoord op hun vraag te kunnen voorzien.
 
Wanneer je vraag niet meteen kon worden beantwoord ga dan na 21.00 uur nog even naar het geschiedenis.nl Forum->Examenhulp
 
Tenslotte
 
Wij zijn benieuwd naar reacties van leerlingen op deze manier van ondersteuning. Laat weten wat je ervan vond op het forum van geschiedenis.nl! ->Examenhulp

Dit zijn de namen en hotmailadressen van de docenten die je gaan helpen:
 
Bericht geplaatst in: artikel