ROMEINS WAGENWIEL OPGEGRAVEN

Geplaatst op 20 september 2005
In Voorburg is vrijdag een Romeins wagenwiel opgegraven. Het wiel dateert uit een periode van ongeveer 150 jaar voor Christus.
In Voorburg is vrijdag 16 september een Romeins wagenwiel opgegraven. Het wiel dateert uit een periode van ongeveer 150 jaar voor Christus. Op het voormalig terrein van doveninstituut Effatha bij het Park Arentsburg kon het houten wiel compleet opgegraven worden, aldus de gemeente. De vondst is een zeldzaamheid en de eerste in haar soort volgens de Rijksdienst voor Oudheidkundig Bodemonderzoek.
 
Wethouder Houtzager van Leidschendam-Voorburg gaat zich hard maken om het wagenwiel na conservatie in Museum Swaensteijn tentoon te stellen. "Deze unieke vondst hoort hier thuis."
Het archeologisch onderzoek in Voorburg heeft sporen aan het licht gebracht uit de Romeinse tijd vanaf circa 180 tot 270 na Chr. Deze sporen zijn vermoedelijk een verharde weg die een scheiding heeft gevormd tussen twee huizenblokken. Ook zijn er kleiwinningsputten, waterputten en afvalkuilen gevonden, alsmede een Romeinse kelder.
 
 
Bericht geplaatst in: nieuwtje