HERBOUWDE FRAUENKIRCHE IN DRESDEN GEWIJD

Geplaatst op 30 oktober 2005 door Externe bron
In Dresden is zondag de herbouwde Frauenkirche gewijd. Vele tienduizenden mensen kwamen naar de stad in het oosten van Duitsland.
In Dresden is zondag de herbouwde Frauenkirche gewijd. Vele tienduizenden mensen kwamen naar de stad in het oosten van Duitsland. Ongeveer 1700 mensen woonden de kerkdienst bij. 's Avond werd meteen een eerste orgelconcert opgevoerd. Werken van onder anderen Johan Sebastian Bach, Johannes Brahms en Max Reger werden ten gehore gebracht.
 
Onder de hooggeplaatste gasten bij de wijding waren de Duitse bondskanselier Gerhard Schröder en zijn opvolger, de christen-democrate Angela Merkel. Ook de Duitse president Horst Köhler was aanwezig. Hij rangschikte de herbouw van de kerk "onder het beste wat vrije burgers kunnen bereiken".
 
De tussen 1726 en 1743 gebouwde laatbarokke kerk werd in de Tweede Wereldoorlog verwoest door het bombardement van de Geallieerden op de stad. Na de val van de Muur in 1989 richtten burgers een stichting op voor de wederopbouw van de Frauenkirche. In 1991 begonnen de eerste werkzaamheden. De kosten, 130 miljoen euro, zijn voornamelijk betaald door particulieren, onder wie ook Britten en Amerikanen. Ongeveer 850 gulle gevers waren voor de inwijding uitgenodigd.
 
De Britse koningin Elizabeth II noemde de herbouw van de Frauenkirche zondag in een boodschap aan Köhler "een krachtig symbool van de verzoening tussen Duitsland en Groot-Brittannië".
 
Links
Bron: {mosbookmarks:bm=722}
Zie ook: {mosbookmarks:bm=721}
Bericht geplaatst in: nieuwtje