IRVING BLIJFT OMVANG HOLOCAUST AFZWAKKEN

Geplaatst op 1 maart 2006
De omstreden Britse historicus David Irving blijft twijfelen aan de omvang van de Holocaust. Onlangs werd hij veroordeeld tot drie jaar cel wegens het ontkennen van de Holocaust.
De omstreden Britse historicus David Irving blijft twijfelen aan de omvang van de Holocaust. Irving werd vorige week door een rechtbank in Oostenrijk veroordeeld tot drie jaar cel wegens het ontkennen van de Holocaust. Tijdens het proces zei de geschiedkundige nog dat hij intussen de Holocaust niet meer ontkent en van gedachten is veranderd.

Vanuit zijn cel heeft Irving evenwel weer laten blijken dat hij vraagtekens blijft zetten. In een vraaggesprek met BBC Radio 4 erkende hij dat de nazi's joden hebben vergast, maar onderstreepte onder meer te twijfelen aan het aantal doden dat in het concentratiekamp Auschwitz viel, tussen de 1,1 en 1,5 miljoen. Volgens Irving waren de gaskamers in het vernietigingskamp gewoon te klein om die aantallen te kunnen halen.
 
„Gegeven de meedogenloze efficiëntie van de Duitsers, als er dan al een programma was om de joden te vernietigen, waarom hebben zo velen het dan overleefd?”, aldus Irving.
Zowel Irving als het Openbaar Ministerie in Oostenrijk heeft hoger beroep aangetekend tegen de veroordeling vorige week.
 
Links
Bron: {mosbookmarks:bm=854}

Bericht geplaatst in: nieuwtje