OVERZICHTSCATALOGUS VERLOREN

Geplaatst op 30 maart 2007 door Leon Mijderwijk
Voor bibliofielen is een boekencatalogus een waar paradijs. Bij de materialistische gevoelens die zo’n boek bij sommigen wakker schudt, lijkt de benaming Tuin der Lusten echter beter op zijn plaats.

verloren.jpgVoor bibliofielen is een boekencatalogus een waar paradijs. Bij de materialistische gevoelens die zo’n boek bij sommigen wakker schudt, lijkt de benaming Tuin der Lusten echter beter op zijn plaats.

Voor boekenliefhebbers wiens stokpaardje geschiedenis is, heeft uitgeverij Verloren haar Nieuwe Uitgaven 2004, 2005, 2006 gebundeld. Het boekje telt 240 pagina’s waarin –op alfabetische volgorde van auteur- een boek wordt beschreven. Wat opvalt zijn de vele regionale en stedelijke uitgaven en het grote aantal tijdschriften die Verloren publiceert. Achterin staat een lijst van leverbare titels, die ondanks het kleine lettertype ruim dertig bladzijden beslaat.

Uiteraard staat deze informatie ook allemaal op de internetsite www.verloren.nl Voor degenen die zich graag met ‘een boekje in een hoekje’ begeven, is dit overzichtswerk op papier een uitkomst.

Bericht geplaatst in: pas verschenen