LANGS VORSTELIJKE GRAFSTEDEN

Geplaatst op 10 november 2008 door Pearson Education
Langs vorstelijke grafsteden

Langs vorstelijke grafsteden neemt de lezer mee op reis langs de diverse rustplaatsen van bekende en minder bekende telgen van het huis (Oranje-)Nassau.

Niet alleen de mausolea, kerken en gedenktekens passeren de revue, ook staat de auteur stil bij vele curieuze details rond de bijzettingen. De geschiedenis van de grafkelders en de monumenten in de Onze-Lieve-Vrouwekerk te Breda, de Nieuwe Kerk te Delft en de Jacobijnerkerk te Leeuwarden komt uitvoerig aan bod, maar ook aan de onbekendere kerken waar (bastaard)telgen ten grave werden gedragen, besteedt de auteur aandacht. Tevens geeft hij een overzicht van de graven van het huis (Oranje-)Nassau in Duitsland, België en Engeland. Dit rijk geïllustreerde boek beslaat zes eeuwen historie, van de eerste Nassaus die zich hier begin vijftiende eeuw vestigden tot en met de laatste gang van prins Bernhard, op 11 december 2004.

Over de auteur
Cees van Raak publiceerde dichtbundels, bloemlezingen en funeraire studies zoals Dodenakkers. Kerkhoven, begraafplaatsen en grafmonumenten in Nederland (1995) en Vorstelijk begraven en gedenken. Funeraire geschiedenis van het huis Oranje-Nassau (2003). Hij gaf op televisie commentaar bij de uitvaarten van koningin Juliana, prins Claus en prins Bernhard.

Langs vorstelijke grafsteden 
De laatste rustplaatsen van het huis van Oranje-Nassau

Cees van Raak
ISBN-10 9789043012881
9043012882
Aantal pagina's 192
Prijs: € 19.95

Pearson Education

 

Bericht geplaatst in: artikel, pas verschenen