TWEEDE HUYGENS-DESCARTESLEZING

Geplaatst op 9 juni 2009 door Descartes Centre
De Huygens-Descarteslezing zal dit jaar worden verzorgd door Prof. Paula Findlen van de Stanford-universiteit in Californië.

De titel van haar lezing is: Science in the Mirror of Enlightenment Europe: The Making of Francesco Algarotti's Newtonianism for Ladies. Na afloop vindt in de Foyer van Felix Meritis een receptie plaats.

Paula Findlen is Ubaldo Pierotti Professor in Italian History aan Stanford University. Professor Findlen verrichtte grensverleggend onderzoek op het gebied van de vroegmoderne wetenschappelijke cultuur. In 1994 publiceerde ze het inmiddels klassieke Possessing nature. Museums, collecting, and scientific culture in early modern Italy, waarin ze het belang van de vroegmoderne verzamelcultuur onder de aandacht bracht. Verder redigeerde ze Athanasius Kircher. The last man who knew everything (2004). Findlen is zeer geïnteresseeerd in de rol van gender in de wetenschappelijke cultuur, en zal in haar lezing ingaan op het destijds in heel Europa populaire boek van de Italiaanse graaf Francesco Algarotti, Il Newtonianismo per le dame (1739).

 Datum: donderdag 18 juni 2009
Tijd: 15.30 uur
Locatie: Zuilenzaal van Felix Meritis, Keizersgracht 324, 1016 EZ Amsterdam
Toegang: gratis, mits vooraf geregistreerd bij Ilja Nieuwland van het Huygens Instituut, ilja.nieuwland@huygensinstituut.knaw.nl

Bericht geplaatst in: nieuwtje