DROOMONDERDUIK

Geplaatst op 28 april 2015 door 2010Uitgevers
Droomonderduik
Het verhaal van een negenjarig jongetje, ruim twee jaar ondergedoken in Artis.
Foto: De apenrots van Artis in de oorlog, bron: Artis

Op negenjarige leeftijd raakt Alfred Hirsch, een Duits-Joods jongetje, onverwachts tijdens een van de grootste razzia’s opgesloten in Artis. Het is september 1942 en de Jodenvervolging is op zijn hevigst. Als onderduikertje moet Alfred bijna drie jaar overleven in de stookkelder van het Apenhuis zonder direct contact met andere mensen. Zijn leven verandert in dat van een nachtdier. In zijn beklemmende eenzaamheid en ontreddering leeft Alfred in een wonderlijke fantasiewereld: de dieren en de vele beeldhouwwerken in de dierentuin worden zijn beste vrienden. 
 
Maarten Frankenhuis heeft zijn eigen ervaringen verweven met die van de werkelijke onderduikers in Artis. Droomonderduik is zijn zeer persoonlijke en op ware gebeurtenissen gebaseerde relaas.
 
Maarten Frankenhuis (1942), was werkzaam als dierenarts-onderzoeker in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam en als buitengewoon hoogleraar bedrijfspluimveegeneeskunde aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Van 1990 tot 2003 was Frankenhuis directeur van de Amsterdamse dierentuin Artis. Over die dierentuin schreef hij samen met Margriet van der Heijden het kinderboek Drinken vissen water? En andere vragen aan Artis (2007).
 
Droomonderduik
Maarten Th. Frankenhuis
paperback, geïllustreerd , 152 pagina’s
€ 19,90
ISBN 978-94-90951-07-8 
2010uitgevers
 
Bericht geplaatst in: artikel, pas verschenen