DAAROM WIL JE DEZE GESCHIEDENIS MAGAZINE NIET MISSEN!

Geplaatst op 21 oktober 2014 door Advertorial
Daarom wil je deze Geschiedenis Magazine niet missen!
Er komt weer een prachtig nummer van Geschiedenis Magazine aan.
 
Wereldoorlog in de Oudheid: Rome versus Carthago
In de derde eeuw voor Christus brak er een verwoestende oorlog tussen dé twee supermachten van die tijd: Carthago, dat al eeuwen vertrouwde op haar onoverwinnelijke vloot en Rome, dat onverslaanbaar was op het land. 
 
Meesters in terreur: de Assassijnen (1090-1256)
In de elfde eeuw werd de Arabische wereld opgeschrikt door een serie spectaculaire moordaanslagen op soennitische kopstukken. De daders: de Assassijnen, een militante sekte waarover al snel de wildste verhalen de ronde deden.
 
Een goed politicus veinst emotie, vond men eind 18e eeuw
Een politicus, vinden wij, moet eerlijk zijn en recht door zee. Emoties veinzen om een politiek punt te maken is een doodzonde. Eind 18e eeuw dacht men daar heel anders over. Een vakbekwaam politicus, vond men, moet kunnen acteren.
 
De Nederlandse Leonardo da Vinci
Ook de Lage Landen kenden in de renaissance een homo universalis: een man die zich onderscheidde als kunstenaar, als wetenschapper, én als man van de wereld. Zijn naam: Jan van Scorel.
 
1100: de geboorte van het  empathisch lezen
Tegenwoordig vinden we het de gewoonste zaak van de wereld: dat je je bij het lezen van een boek inleeft in de emoties van de hoofdpersoon en dus tijdelijk jezelf verliest. Dat empathisch lezen ontstond in de Middeleeuwen, rond 1100.
 
 
 
Bericht geplaatst in: artikel, nieuwtje