MOETEN MOSLIMS SPREKEN OF ZWIJGEN?

Geplaatst op 13 januari 2015 door NOS
 Na de aanslag op Charlie Hebdo besloot moslima Naima Ajouaau dat ze niet langer kon zwijgen.
Met vier anderen opende zij de Facebookpagina #nietmijnislam, opgericht als reactie op de aanslag in Parijs. Inmiddels heeft de pagina bijna 23.000 likes. "Genoeg is genoeg. Wij weigeren om onze stem niet te laten horen. Wie zijn wij? Wij zijn de meerderheid. Die meerderheid waar vaak OVER gesproken wordt, maar nooit MET."
 
Degenen die de pagina zijn begonnen, zijn moslims die genoeg hebben van extremisten die doen alsof zij uit de naam van de islam aanslagen plegen. "We hebben genoeg van diegenen die onze religie van vrede hebben gekaapt. Zij die onze religie van harmonie verminken met hun extreme ideeën en interpretaties", staat in een post op de pagina.

Maar niet iedereen is het eens met het initiatief. Farid Azarkan, voorzitter van het samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders, vind afstand nemen lariekoek. En Hassnae Bouazza, columniste en programmamaker voelt zich onder druk gezet. "Elke dag is er wel ergens in een uithoek een moslim waar je je nog even voor moet verantwoorden", schreef ze eerder. "Na decennia moeten moslims nog steeds bewijzen dat zij niks van doen hebben met andere vermeende geloofsgenoten; dat ze het heus verdienen deel uit te maken van de samenleving, om alsjeblieft maar geaccepteerd te worden." "Het voelt als een eindeloze ontgroening van een studentenclub. De vernederingen en de opdrachten houden maar niet op. Gisteren Boko Haram, vandaag IS, morgen de koran. Alles om maar in de gunst te komen van de wantrouwende niet-moslim."
 
Bron: NOS
Bericht geplaatst in: artikel