DE BETEKENIS VAN JOHN FITZGERALD KENNEDY VOOR NEDERLAND

Geplaatst op 25 november 2023 door Harrie Leijten
De betekenis van John Fitzgerald Kennedy voor Nederland
Harrie Leijten in zijn 'Kennedy-kamer' (die heel groot is!)

Wat berichtten de Nederlandse dagbladen en tijdschriften destijds over JFK? Harrie Leijten zocht het uit.

De wijze waarop Nederland van begin jaren zestig naar de Amerikaanse president John F. Kennedy keek heeft de auteur altijd gefascineerd. Net als de enorme schok die zijn moord ook in ons land te weeg heeft gebracht. Nog altijd wordt verwezen naar de korte presidentsperiode van Kennedy, die slechts 1000 dagen duurde. Wat vonden  Nederlandse journalisten, politici en gewone burgers in de jaren 1960-1963 van JFK? Daarover heb ik een boek samengesteld. Hierin wordt het verhaal verteld van de bijzondere relatie tussen het Nederlandse volk en Kennedy. Het geeft een mooi tijdsbeeld.

De betekenis van John Fitzgerald Kennedy voor Nederland.
319 pagina’s
In eigen beheer uitgegeven
€25,95 (inclusief verzend- en verpakkinngskosten)
Interesse? Stuur een bericht naar harrieleijten1@outlook.com

Over de auteur
Ik ben Harrie Leijten uit Wehl (de Achterhoek). Van jongs af aan gefascineerd door het presidentschap van John F. Kennedy. In 1974 ben ik gestart met een verzameling over hem en zijn familie. Dat is uitgegroeid tot een rijk bezit van onder meer 1600 boeken, honderden dag-, week- en maandbladen, verkiezingsitems, munten, borstbeelden, posters etc. Dat is allemaal ondergebracht in een speciale ‘Kennedy-kamer’.

Meermalen bezocht ik Dallas, was onder meer aanwezig bij de 45- en 50 jarige herdenkingsmanifestaties van de moordaanslag. Ook Boston, waar het geboortehuis van John Kennedy en de JFK Library staan, heb ik verschillende malen bezocht en was aanwezig bij festiviteiten naar aanleiding van zijn 100ste geboortedag. Ook heb ik verschillende malen zijn graf in Washington DC bezocht.

In Ierland heb ik het voorouderlijk boerderijtje van Kennedy’s in Dunganstown zien veranderen van een schuurtje tot een waar museum. In 2013 maakte ik in Berlijn dezelfde toer die president Kennedy daar 50 jaar gelden aflegde. Voorts heeft de media verschuilende malen aandacht besteedt aan mijn verzameling en ben ik opgetreden in radio- en tv-programma’s.

Voor verenigingen, clubs of andere groepen geef ik lezingen. Met een PowerPoint presentatie ga ik in op een aantal bijzondere wetenwaardigheden uit de Kennedy-geschiedenis en vooral over het presidentschap van John F. Kennedy. Belangstelling? Stuur een bericht naar harrieleijten1@outlook.com.

 

Bericht geplaatst in: nieuwtje