GESCHIEDENIS VAN GAMES

Geplaatst op 18 mei 2006
Wie zat er achter Donkey Kong? De Game Innovation Database moet een allesomvattend naslagwerk worden over 35 jaar computergames.

De Game Innovation Database (GIDb) moet een allesomvattend naslagwerk worden over 35 jaar computergames. Gebruikers kunnen, net als bij Wikipedia, zelf pagina's aanmaken en beheren.

De GIDb is een initiatief van het Entertainment Technology Center van de Carnegie Mellon Universiteit om tot een gedegen encyclopedie te komen, waarin aandacht is voor de geschiedschrijving van de game-industrie.


"We hebben de GIDb gecreëerd om een historisch overzicht te krijgen van welke innovaties wanneer verschenen, waarom dat was en waarom ze belangrijk zijn", aldus professor Jesse Schell van Carnegie Mellon tegenover BBC News.

Volgens Schell gaan de ontwikkelingen in de game-industrie zo snel dat het gevaar bestaat dat "fascinerende en belangwekkende innovaties worden vergeten". Het team achter GIDb roept alle spelfanaten op om hun informatie achter te laten en correcties of aanvullingen aan te brengen.

Het is ook mogelijk om lid te worden van de redactie - aanmeldingen worden nu in behandeling genomen. Op dit moment zijn er enkele honderden games ingevoerd.

Bron: Gamespot

Bericht geplaatst in: nieuwtje