‘MEET AND GREET’ DE SPECIAL FORCES IN DE VOORJAARSVAKANTIE

Geplaatst op 23 januari 2008
Ga in de voorjaarsvakantie een keertje niet snowboarden, maar kom de militairen van de Special Forces ontmoeten!

Het Legermuseum in Delft heeft van zaterdag 23 februari tot en met zondag 2 maart elke dag echte commando’s in huis. Nu ze even niet op geheime missie zijn kun je ze alles vragen wat je wilt, een unieke kans!

Ontmoet de mannen van de Special Forces
De missies van de Special Forces zijn supergeheim; niemand mag weten wat ze precies doen, waar ze in actie komen en wie ze zijn. Maar tijdens de voorjaarsvakantie kun je ze ontmoeten in het Legermuseum! Tijdens de ‘Meet and greet’ met de Special Forces kun je al je vragen stellen aan echte commando’s van het Korps Commando Troepen. Is er een speciale commando-school? Is een commando weleens bang? Wat moet je kunnen om bij de Special Forces te komen? Wat maakt een commando anders dan een gewone militair? Iedere dag zullen ze aanwezig zijn om jou te woord te staan. Ook kun je zien én voelen wat voor uitrusting een commando bij zich heeft en hoe zwaar die is.

Test jezelf!
De Special Forces zijn de supersoldaten van het Nederlandse leger. Ze voeren overal ter wereld gevaarlijke missies uit. Daarvoor hebben ze speciale vaardigheden nodig. Of het nu bergbeklimmen, duiken, parachutespringen of een actie tegen terroristen is, deze speciale troepenmacht kan het allemaal. Wil jij ervaren wat een commando precies moet kunnen? Ga dan zelf aan de slag! In de tentoonstelling Special Forces kun je zelf een missie voorbereiden vanuit een commandopost. Tijdens een actie ga je met een nachtkijker aan de slag. Ook moet je geheime boodschappen kunnen ontcijferen. Test je skills als sluipschutter op de lasergun-schietbaan en kijk hoe het staat met jouw conditie. Hoe special ben jij? Doe de test!

Wat je altijd al wilde weten
Naast dat er veel te doen is in de tentoonstelling, is er ook veel te zien. In verschillende nagebootste area’s maak je kennis met de Special Forces, hun werk en de vaardigheden die ze moeten beheersen. Je beleeft adembenemende verhalen van  gevaarlijke operaties, ontberingen, triomfen en tragedies. Voertuigen, wapens, high-tech-uitrustingen, filmbeelden en interviews, vanaf de Tweede Wereldoorlog tot nu in Afghanistan vertellen de verhalen. Waarmee vult een Nederlandse scherpschutter op missie in Afghanistan al zijn 15 jaszakken? Welke technologische hulpmiddelen hebben ze nodig bij het uitvoeren van hun missie? In het Legermuseum vind je het antwoord op al deze vragen.
En voor wie nog meer wil weten: op de collectiesite (www.collectie.legermuseum.nl) van het museum staat een uitgebreide database met gedetailleerde informatie over commando’s, hun uitrusting en bewapening.

Bericht geplaatst in: nieuwtje