GRAVEN NAAR SARCOFAGEN IN BOKSUM

Geplaatst op 14 juni 2006
Op het kerkhof van de Sint Margarethakerk in Boksum wordt de komende dagen gezocht naar meer eeuwenoude sarcofagen van voorname Friese kerkvaders.
Op het kerkhof van de Sint Margarethakerk in Boksum wordt de komende dagen gezocht naar meer eeuwenoude sarcofagen van voorname Friese kerkvaders. Archeologen van het bureau Archaeological Research and Consultancy (ARC) uit Groningen zullen daartoe drie sleuven op de dodenakker graven.
 
Boksumer grafdelvers stuitten eind vorig jaar tijdens het graven van een graf op een rijk versierde stenen kist uit de twaalfde eeuw. In mei werd iets verderop een middeleeuwse deksteen aangetroffen. Ook in het voorjaar van 2002 werd al een versierde sarcofaag van roze zandsteen bij de kerk gevonden.
 
Volgens Cuno Koopstra van het ARC is het daardoor bijna zeker dat er meerdere middeleeuwse graven op het kerkhof liggen. Als er kisten worden gevonden, zullen die worden blootgelegd en gefotografeerd. De sarcofagen worden niet uit de grond gehaald. Op dat deel van het kerkhof mogen dan geen nieuwe graven meer worden gedolven.
Links
Bron:{mosbookmarks:bm=898}
Bericht geplaatst in: nieuwtje