ONTMANTELING BOM PURMEREND

Geplaatst op 3 juli 2006
De ontmanteling van de vliegtuigbom in Purmerend is zondagochtend succesvol afgerond. Het afgezette gebied werd rond 9.00 uur vrijgegeven.
bompurmerendDe ontmanteling van de vliegtuigbom in Purmerend is zondagochtend succesvol afgerond. Dat heeft burgemeester Leen Verbeek van Purmerend laten weten. Het afgezette gebied werd rond 9.00 uur vrijgegeven. Ongeveer 3700 geëvacueerde bewoners konden toen weer naar huis.

De demontage van de 1900-ponder begon zaterdagavond om iets na half negen. Ruim tien uur later kon de bom uit het gat worden gehaald. Het projectiel wordt zaterdag op zee tot ontploffing gebracht.

Het opruimen van de in 1941 boven Purmerend gedropte bom bleek een hele operatie. Bewoners in een gebied van 500 meter rond de bom moesten voor een dag hun woning verlaten. Ook werd het treinverkeer stilgelegd en werd het luchtruim tijdens de ontmanteling afgesloten. Het gebied werd verder met 1250 hekken afgezet en 175 agenten, bewakingscamera's en een helikopter zagen toe op de veiligheid en bewaking van het ontruimde gebied.


Link: {mosbookmarks:bm=907}
Bericht geplaatst in: nieuwtje