MOGELIJK WERK HITLER OP VEILING

Geplaatst op 29 juli 2006
Een Brits veilinghuis gaat 21 aquarellen en schetsen veilen die worden toegeschreven aan nazi-dictator Adolf Hitler. De verkoop staat gepland voor 26 september.
Een Brits veilinghuis gaat 21 aquarellen en schetsen veilen die worden toegeschreven aan nazi-dictator Adolf Hitler. De verkoop staat gepland voor 26 september, maakte veilinghuis Jefferys donderdag bekend.
 
De werken stammen uit de periode tussen 1916 en 1918 toen Hitler korporaal was en vocht in de Eerste Wereldoorlog. De echtheid van de werken kan niet met zekerheid vastgesteld worden, liet het veilinghuis weten. De handtekening van de kunstenaar lijkt echter overeen te komen met 'echte' werken van Hitler en ook de ouderdom van het papier klopt.

Ook komen de landschappen op de tekeningen overeen met de plaats waar Hitler gestationeerd was in die periode van zijn leven, vlak bij de Franse grens. Daar werden de werken ook gevonden, op een zolder in een koffer.
 
De opbrengst van de werken, variërend in grootte van briefkaartformaat tot 20 bij 25 centimeter, wordt geschat op 4400 euro.
Links
Bron:{mosbookmarks:bm=910}
 
Bericht geplaatst in: nieuwtje