WRAK 'GRAF ZEPPELIN' GEVONDEN

Geplaatst op 29 juli 2006
Experts van de Poolse marine hebben donderdag een scheepswrak in de Oostzee met zekerheid als het Duitse vliegdekschip "Graf Zeppelin" geïdentificeerd.
Experts van de Poolse marine hebben donderdag een scheepswrak in de Oostzee met zekerheid als het Duitse vliegdekschip "Graf Zeppelin" geïdentificeerd. Maandag ontdekte een Poolse oliefirma bij het zoeken naar olie- en gasvoorraden in de Oostzee het meer dan 260 meter lange wrak, 30 zeemijl ten noorden van Wladyslawowo.
 
De bemanning van de "Arctowski" die de identiteit van het schip nu bevestigde, vond twee jaar geleden reeds het wrak van het vluchtelingenschip "Steuben" in de Oostzee. Omdat de "Graf Zeppelin" het enige Duitse vliegdekschip was en de omvang van het gevonden schip ongebruikelijk was, was het sedert de ontdekking van het wrak maandag al zo goed als zeker, dat het om de in 1947 gezonken "Graf Zeppelin" ging.
 
Het vliegdekschip was een prestige-object van de Duitse marine. Over het einde van het schip bestaan er verschillende versies: de Sovjets zouden het opgeblazen hebben of het zou op een mijn gelopen zijn.
 
Links
 Bron:{mosbookmarks:bm=911}

Bericht geplaatst in: nieuwtje