GESCHIEDENISSTUDIE POPULAIRDER

Geplaatst op 30 augustus 2006
Het aantal inschrijvingen voor een studie Geschiedenis aan een Nederlandse universiteit is licht gestegen ten opzichte van 2005

Het aantal inschrijvingen voor een studie Geschiedenis aan een Nederlandse universiteit is licht gestegen ten opzichte van 2005. Dat blijkt uit cijfers van IBG, die in te zien zijn op de site van de Universiteit van Amsterdam. Op 25 augustus 2005 waren 954 aanmeldingen bij de Geschiedenisstudies tegen 981 exact een jaar later - een stijging van drie procent. De Vrije Universiteit is het populairst; de Universiteit Utrecht heeft juist de grootste achteruitgang.

Bovengenoemde cijfers zijn niet definitief, omdat juist in de eerste maanden van een studie de nodige verschuivingen kunnen optreden. Een woordvoerder van de Universiteit van Amsterdam zegt hierover: "De aantallen die we in december opmaken, beschouwen we als definitief. Maar de huidige gegevens zijn goed om een tendens te zien."


En die tendens is dat Geschiedenis een studie is met een groeiende populariteit. De stijging van drie procent ligt namelijk hoger dan het totaalpercentage aan toegenomen studenten in het Wetenschappelijk Onderwijs. Dat stijgt namelijk van 39.904 naar 41.008, ofwel 2,8%.

Niet alle universiteiten profiteren overigens van de toenemende belangstelling. Twee universiteiten zien juist een afname van nieuwe geschiedenisstudenten: de Universiteit van Amsterdam (-7%) en vooral de Universiteit van Utrecht (-13%). De populairste faculteiten zitten in Leiden (+22%) en op de Vrije Universiteit in Amsterdam (+26%).


Het aantal inschrijvingen voor een studie Geschiedenis aan een Nederlandse universiteit is licht gestegen ten opzichte van 2005. Dat blijkt uit cijfers van IBG, die in te zien zijn op de site van de Universiteit van Amsterdam. Op 25 augustus 2005 waren 954 aanmeldingen bij de Geschiedenisstudies tegen 981 exact een jaar later – een stijging van drie procent. De Vrije Universiteit is het populairst; de Universiteit Utrecht heeft juist de grootste achteruitgang.


Bron: {mosbookmarks:bm=914}
Bericht geplaatst in: nieuwtje