SCHATTEN VAN BRABANT IN HET NOORDBRABANTS MUSEUM

Geplaatst op 14 september 2006
Schatten van Brabant, een initiatief van de Provincie Noord-Brabant, wil de Brabanders betrekken bij hun verleden. Monumenten, musea, archeologie en archieven zijn vertrekpunt voor diverse culturele en educatieve uitingen in de maand oktober.
Schatten van Brabant, een initiatief van de Provincie Noord-Brabant, wil de Brabanders betrekken bij hun verleden. Monumenten, musea, archeologie en archieven zijn vertrekpunt voor diverse culturele en educatieve uitingen in de maand oktober. Met verrassende activiteiten worden de Schatten van Brabant een maand lang in de schijnwerpers gezet en het verleden tot leven gewekt. Het Noordbrabants Museum beschikt over heel veel schatten van Brabant waarover veel te vertellen is. Vandaar dat in de maand oktober iedere zondagmiddag om 14:00 uur een gratis rondleiding aangeboden wordt met verschillende onderwerpen.

Op zondag 1 oktober en 15 oktober een rondleiding door De Wereld van Bosch. Een presentatie met 16de eeuwse panelen van navolgers van Jeroen Bosch die zich door zijn werk hebben laten inspireren. De historische voorwerpen uit het laatmiddeleeuwse 's-Hertogenbosch geven daarnaast een beeld van het culturele klimaat waarin Bosch opgroeide en zijn werk maakte. Op zondag 8 oktober en 22 oktober een rondleiding door de presentatie 's-Hertogenbosch Vestingstad, met de aansprekende maquette en levendige schilderijen die een verslag geven van de gebeurtenissen van 1629. Een onmisbaar onderdeel voor iedereen die zich een beeld wil vormen van de rol die de vestingwerken in de geschiedenis hebben gespeeld. En als laatste op zondag 29 oktober een speciale Schatten van het Noordbrabants Museum rondleiding waarbij restaurateur voor het Rijksmuseum te Amsterdam, Michel van de Laar vertelt over de meest bijzondere restauraties aan schilderijen die hij voor het Noordbrabants Museum de laatste jaren heeft mogen uitvoeren en wat voor bijzondere wetenswaardigheden daarbij aan het licht kwamen.

Graag vernemen we vooraf of u van plan bent deel te nemen. U kunt zich aanmelden voor een gratis rondleiding op telefoonnummer 073-6877877. Geef daarbij aan op welke dag u wilt deelnemen en met hoeveel personen. U betaalt op de dag alleen de toegangsprijs tot het museum, jongeren tot 18 jaar zijn gratis. Zie ook www.schattenvanbrabant.nl
Bericht geplaatst in: nieuwtje