PRESENTATIE HET GEHEUGEN VAN NEDERLAND. DE TWINTIGSTE EEUW IN 101 MARKANTE BEELDEN

Geplaatst op 26 september 2006
Op dinsdagmiddag 10 oktober organiseert Het Geheugen van Nederland in de KB een feestelijke bijeenkomst rond de presentatie van het boek Het Geheugen van Nederland. De twintigste eeuw in 101 markante beelden.

Op dinsdagmiddag 10 oktober organiseert Het Geheugen van Nederland in de Koninklijke Bibliotheek een feestelijke bijeenkomst rond de presentatie van het boek Het Geheugen van Nederland. De twintigste eeuw in 101 markante beelden.


Voor deze uitgave zijn 101 opvallende beelden uit de verzameling van Het Geheugen van Nederland bijeengebracht. Een bonte verzameling van foto's, schilderijen, affiches en spotprenten laat zien dat de geschiedenis van Nederland meer is dan een historische canon. Alle afbeeldingen zijn voorzien van persoonlijke, vaak associatieve toelichtingen die bij de lezer een stroom van andere beelden oproepen, voor het merendeel geschreven door KB-medewerkers. Het boek dat wordt uitgegeven bij Bert Bakker is ontstaan op initiatief van Martin Bossenbroek, behalve Directeur Collecties en Dienstverlening van de KB ook nog steeds gewoon actief publicerend historicus.


De bijeenkomst vindt plaats in de aula van de KB, begint om 15.00 uur en belooft spectaculair te worden: niet alleen mooie Geheugenplaatjes, ook nostalgische plaatjes uit een toverlantaarn èn een live optreden van The Andrew Sisters. En natuurlijk is er een link met The American Memory.

Aanmelden kan telefonisch of per e-mail bij bij Anne Sikken: 070-3140177 of anne.sikken@kb.nl

Bericht geplaatst in: nieuwtje