HERFSTVAKANTIE BOMVOL ACTIVITEITEN

Geplaatst op 2 oktober 2006
De herfstvakantie van 13 t/m 22 oktober valt dit jaar samen met de Week van de Geschiedenis. Het nationale thema voor de Week van de Geschiedenis dit jaar is Geloof & Bijgeloof.
De herfstvakantie van 13 t/m 22 oktober valt dit jaar samen met de Week van de Geschiedenis. Het nationale thema voor de Week van de Geschiedenis dit jaar is Geloof & Bijgeloof. Ook het Noordbrabants Museum organiseert speciaal hiervoor activiteiten maar bovendien ook activiteiten bij de tentoonstelling Kunst rond 1900 en de maand van de Schatten van Brabant. Kortom jong en oud zijn tijdens de herfstvakantie welkom en kunnen kiezen uit allerlei, vaak gratis, activiteiten in het museum.

Week van de Geschiedenis:
Op visite bij de Dikke Hertog

Zo zijn kinderen van 8-12 jaar van harte welkom bij de Dikke Hertog. Op dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 oktober ontvangt deze oorspronkelijke bewoner van het paleis de kinderen voor een exclusieve en persoonlijke rondleiding. De visite start om 14:00 uur en duurt tot 15:00 uur. Persoonlijk een gratis bezoek aanvragen kan telefonisch via de secretaresse van de Dikke Hertog op telefoonnummer 073-6877877.

Lezing Geloof en bijgeloof bij feesten en bijzondere gebeurtenissen
Op zondag 22 oktober om 14:30 uur geeft Jan van Laarhoven, directeur van het Noordbrabants Museum, een lezing in de Statenzaal die perfect aansluit bij het thema van de Week van de geschiedenis. De lezing duurt ongeveer één uur en is gratis. Als u daarnaast het museum bezoekt betaalt u de toegangsprijs tot het museum. U kunt plaatsen reserveren voor de lezing op telefoonnummer 073-6877877.

Kunst rond 1900: Batikarrangement
In het kader van de tentoonstelling Kunst rond 1900 organiseert het museum tijdens de herfstvakantie een speciaal baktikarrangement voor volwassenen. Op 17, 18, 19, 20 oktober om 10:00 uur en op 21 oktober om 13:30 uur kunt u deelnemen aan dit drie uur durende arrangement dat begint met een rondleiding door de tentoonstelling. In deze rondleiding wordt veel aandacht besteed aan het gepresenteerde batikwerk. Vervolgens is er tijd voor koffie/thee waarna de deelnemers zelf aan de slag gaan, geïnspireerd door datgene wat ze in de tentoonstelling hebben gezien. In de batikworkshop maken zij kennis met de basisprincipes van de techniek en leren zij hoe deze op eenvoudige wijze toegepast kan worden op stof. De kosten voor de workshop zijn 15 euro per persoon (er zijn geen kortingsregelingen van toepassing). Inschrijven bij educatief medewerker Caroline Verweij tel. 073 - 6877835.

Schatten van Brabant: gratis rondleidingen
Ook kunt u in de herfstvakantie deelnemen aan de gratis rondleidingen bij Schatten van Brabant (www.schattenvanbrabant.nl). Reserveer plaatsen op telefoonnummer 073-6877877.
Dat zijn op zondag 15 oktober een rondleiding door De Wereld van Bosch. Een presentatie met 16de eeuwse panelen van navolgers van Jeroen Bosch die zich door zijn werk hebben laten inspireren. De historische voorwerpen uit het laatmiddeleeuwse s-Hertogen-bosch geven daarnaast een beeld van het culturele klimaat waarin Bosch opgroeide.
En op zondag 22 oktober een rondleiding door de presentatie s-Hertogenbosch Vestingstad, met de aansprekende maquette en levendige schilderijen die een verslag geven van de gebeurtenissen van 1629. Een onmisbaar onderdeel voor iedereen die zich een beeld wil vormen van de rol die de vestingwerken in de geschiedenis hebben gespeeld.

Bericht geplaatst in: nieuwtje