KINDERPOSTZEGEL BEZORGERS ONTVANGEN EXCLUSIEF KRUISTOCHT IN SPIJKERBROEK - DE GAME

Geplaatst op 16 november 2006
Meer dan 215.000 leerlingen die hebben meegewerkt aan de Kinderpostzegelactie 2006 ontvangen vandaag als waardering voor hun inzet, exclusief de eerste twee levels van Kruistocht in Spijkerbroek - De Game!

Meer dan 215.000 leerlingen die hebben meegewerkt aan de Kinderpostzegelactie 2006 ontvangen vandaag als waardering voor hun inzet, exclusief de eerste twee levels van Kruistocht in Spijkerbroek - De Game!

In dit spannende 3d avonturenspel sta je in de schoenen van Dolf en los je allerlei problemen op die je als aanvoerder van de middeleeuwse kinderkruistocht tegenkomt. Pluk bessen, vang vissen en jaag op fazanten, zodat de kinderen in leven blijven.

Gewapend met kennis uit de 21e eeuw leer je van alles over de Middeleeuwen en de Kruistochten. Door dit spel te spelen, zul je ervaren hoe het leven 800 jaar geleden was. Je belandt in een avontuur om nooit te vergeten!

Op de cd is bovendien de trailer van de film Kruistocht in Spijkerbroek te zien en een aantal filmpjes. Hierin vertellen kinderen zelf hoe belangrijk de projecten voor hen zijn die worden gesteund met kinderpostzegelgeld.

Kijk voor meer informatie over de game en de film op: www.kruistochtinspijkerbroekdefilm.nl

Bij het maken van de game heeft Submarine Rotterdam de expertise ingeschakeld van Museum Catharijneconvent in Utrecht. In dit voormalige klooster kom je alles te weten over de periode van de kruistochten en zijn de voorwerpen die in de game verwerkt zijn, in het echt te zien.

kruistochtthegame.jpg

Het grote geheim van Thaddeus
Waar de film en de game ophouden, gaat het verhaal van de kinderkruistocht verder in de vorm van een speurtocht door Museum Catharijneconvent. Wat maar weinig mensen weten, is dat broeder Thaddeus verder reisde en uiteindelijk wèl in Jeruzalem terecht kwam. Daarna belandde Thaddeus na grote omzwervingen in een Utrechts klooster, waar hij zijn laatste dagen doorbracht. Het geheim: broeder Thaddeus heeft een schat uit Jeruzalem meegenomen en altijd verborgen gehouden in dit klooster, dat nu Museum Catharijneconvent heet. Ga er naar toe en laat je door Thaddeus meevoeren langs middeleeuwse beelden, botjes van heiligen en eeuwenoude pelgrimssouvenirs... Ontrafel met een spannende tocht zijn geheim. Kijk voor meer informatie over Museum Catharijneconvent op: www.catharijneconvent.nl

Submarine Rotterdam
Submarine Rotterdam (www.submarine.nl) is een productiebedrijf, dat zich richt op het realiseren van games en animatieprojecten. Submarine Rotterdam maakt onderdeel uit van Submarine. Submarine produceerde de afgelopen jaren onder meer documentaires, animatieproducties, internetgames en interactieve DVD's. Submarine werd in 2000 opgericht door Bruno Felix en Femke Wolting.

'Kruistocht in Spijkerbroek - De Game' kwam tot stand met financiële steun van de Mondriaan Stichting, het Rotterdams Fonds voor de Film en audiovisuele media, met ondersteuning van Museum Catharijneconvent en in samenwerking met Inspire Pictures. De game is gebaseerd op de film 'Kruistocht in Spijkerbroek'. Naar het beroemde Nederlandse boek van Thea Beckman. Een Kees Kasander productie, geregisseerd door Ben Sombogaart. Met dank aan:The Kasander Film Company. De film is vanaf 15 november 2006 in heel Nederland te zien.

Bericht geplaatst in: nieuwtje