FONDS BESCHERMING GRAF SCHRIJVERS

Geplaatst op 4 januari 2007
De Nederlandse Boekverkopersbond (NBb) gaat een fonds opzetten ter bescherming van grafmonumenten van Nederlandse schrijvers.

graflouiscouperus.jpgDe Nederlandse Boekverkopersbond (NBb) gaat een fonds opzetten ter bescherming van grafmonumenten van Nederlandse schrijvers. Het geld moet uiteindelijk ook worden gebruikt om sommige grafmonumenten te renoveren.

Voor het fonds heeft het bestuur van de NBb inmiddels 50.000 euro ter beschikking gesteld. Directeur Ari Doeser is door zijn bestuur gevraagd op zoek te gaan naar nog eens 50.000 euro. Doeser schat dat Nederland ongeveer 250 graven van auteurs telt.

‘Het eerste doel van het fonds is een inventarisatie van het aantal grafmonumenten in Nederland en om die ook daadwerkelijk te laten beschermen. Misschien net als bij de rijksmonumenten nu met zo'n schildje op de huizen. Tweede doel is het herstellen van de grafmonumenten.' Om die reden praat Doeser binnenkort met De Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten (RACM) in Zeist.

Links
{mosbookmarks:bm=996}

Bericht geplaatst in: nieuwtje