HISTORISCH VERANTWOORD GRIEZELEN

Geplaatst op 13 januari 2007
Nederlanders weten te weinig van hun eigen geschiedenis en willen zich er ook niet in verdiepen. In Batavia-Stad kan het winkelend pubiek zich juist prima vermaken met geschiedenis. In een historisch verantwoord spookhuis welteverstaan.

griezel.jpgNederlanders weten te weinig van hun eigen geschiedenis en willen zich er ook niet in verdiepen. In Batavia-Stad kan het winkelend pubiek zich juist prima vermaken met geschiedenis. In een historisch verantwoord spookhuis welteverstaan.

Het griezelen kan op een expositie van Anno, een organisatie die geschiedenis toegankelijk maakt voor alle Nederlanders en het historisch besef wil vergroten. En omdat Nederlanders niet uit zichzelf aan hun historisch besef willen werken, komt Anno naar de mensen toe. Dat gebeurt nu vanuit een leegstaand winkelpand in Batavia Stad. Anno heeft er de expositie Anno’s Huis van de Angst ingericht. De tentoonstelling is eigenlijk een spookhuis waarin spelenderwijze aan het historisch besef van de bezoeker wordt gewerkt.

Bron: {mosbookmarks:bm=999}

Bericht geplaatst in: nieuwtje