HISTORISCHE OPTOCHT HOORN

Geplaatst op 21 januari 2007
Op zaterdag 17 maart barsten de festiviteiten rond het 650-jarig bestaan van Hoorn los. Met o.a. de historische optocht die wordt georganiseerd door de Stichting Hoorn 650.

hoorn.jpgOp zaterdag 17 maart barsten de festiviteiten rond het 650-jarig bestaan van Hoorn los. Een spectaculair onderdeel van de officiële opening van het feestjaar is de historische optocht die wordt georganiseerd door de Stichting Hoorn 650. Zij nodigt de inwoners van Hoorn, Zwaag en Blokker van harte uit om in de stoet mee te lopen.

De optocht begint om 13.00 uur bij de Oosterpoort en eindigt om 15.00 uur op de Roode Steen. Deelnemers ontvangen als blijk van dank en als herinnering een attentie en een foto.

Het is de bedoeling dat de optocht een tijdsbeeld geeft van de afgelopen eeuwen. De organisatie van de optocht zorgt er zelf voor dat de middeleeuwen vertegenwoordigd zijn. De Stichting Hoorn 650 nodigt de inwoners van de stad van harte uit om ook andere tijdperken te verbeelden. Wie aan de historische optocht wil deelnemen, heeft volop keus.

Natuurlijk kan men zich verkleden als pestlijder uit de middeleeuwen of als sjieke dame uit de pruikentijd, maar er zijn in de geschiedenis veel meer fascinerende en leuke perioden geweest waarmee de optocht kan worden ingevuld. Er zijn baanbrekende ontdekkingen en uitvindingen gedaan, wereldzeeën zijn bevaren, er zijn oorlogen en zeeslagen geweest. Bekende namen uit de geschiedenis van Hoorn zelf zijn er ook: de gevreesde VOC-gouverneur-generaal Jan Pieterszoon Coen bijvoorbeeld, onze eigen geschiedschrijver Theodorus Velius en de avontuurlijke schipper Willem Bontekoe.

Bron: {mosbookmarks:bm=1005}

Bericht geplaatst in: nieuwtje