WEDUWE ROST VAN TONNINGEN DOOD

Geplaatst op 25 maart 2007
Florentine Rost van Tonningen is op 92- jarige leeftijd in België overleden. Florentine Rost van Tonningen was de weduwe van Meinoud Rost van Tonningen, die in de Tweede Wereldoorlog als SS'er voor de Duitse bezetter president was van De Nederlandsche Bank.

Florentine Rost van Tonningen is op 92- jarige leeftijd in België overleden. Dat meldde haar oudste zoon, Grimbert Rost van Tonningen, zaterdag op zijn website.

Florentine Rost van Tonningen was de weduwe van Meinoud Rost van Tonningen, die in de Tweede Wereldoorlog als SS'er voor de Duitse bezetter president was van De Nederlandsche Bank.

Florentine ('Florrie') Rost van Tonningen-Heubel zag Adolf Hitler voor het eerst op 26 maart 1936. Ze was verpletterd: Hij gaf iedereen weer hoop. Hij was geen dictator, maar een volksvertegenwoordiger.'' Ze zou haar leven lang het nationaalsocialisme openlijk en nadrukkelijk blijven belijden, tegen alle conflicten met politiek, justitie en voormalig verzet in.

Verachting alom, vervolgingen en hooglopende, natiebrede commotie om haar pensioen, het leek haar alleen maar sterker te maken. Alsof ze apetrots was op haar plek in 's lands nationale griezelkabinet. Rost (14 november 1914, Amsterdam) schreef zelfs haar memoires: 'Op zoek naar mijn huwelijksring'. Dat leverde haar in 1992 de zoveelste rechtszaak en een boete van 5000 gulden voor discriminatie op.

Bron: {mosbookmarks:bm=1034}

Bericht geplaatst in: nieuwtje