DE HEDENDAAGSE HONGERTOCHT

Geplaatst op 17 juli 2007

Een wandeltocht in Nederland....geen Nijmeegse Vierdaagse, maar een heuse hongertocht. Het klinkt vreemd, maar in augustus gaat het echt gebeuren. Althans, een heruitvoering van een van de beruchte hongertochten uit de strenge winter van 1944 - 1945.

hongerwinter.jpgNederlanders en buitenlanders, speciaal van Nederlandse afkomst, zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de heruitvoering van de Hongertocht 44-45.

De heruitvoering is geheel vrijblijvend zo dat deelnemers zelf kunnen besluiten hoe, waar en voor hoe lang ze mee willen doen. De enige gezamenlijke actie is dat alle deelnemers van verschillende richtingen tesamen komen op vrijdag, 10 augustus 2007 in Hattem in Gelderland. Het weekend 11-12 augustus 2007 wordt besteed in Hattem en Zwolle.

Er zijn verschillende redenen om mee te doen. Op het minste zouden deelnemers sommige van de mooiste landschappen dat Holland offert zien. Kleine stadjes en dorpjes, rivieren en kanaaltjes, en misschien hoort U vele carillions onderweg. U zal de echte Nederlandse gastvrijheid en vriendschap ervaren en deel nemen in een unique herdenking.

Deelname kan zijn als wandelaar, op de fiets, auto of per tourbus. U kunt deelnemen voor al de negen dagen, of alleen maar voor een paar dagen of zelfs maar uren. Het evenement is bedoeld voor jong en oud en voor families met kinderen.

Hattem, de verzamel plaats, is een middeleeuwse stadje met charme en karakter. Het heeft een paar buitegewone mooie musea. Zelf gewoon wandelen door de oude straten van Hattem zal de moeite waard zijn.

Voor meer informatie, bezoek {mosbookmarks:bm=1043}

 

Bericht geplaatst in: artikel