STARTSEIN WEEK V/D GESCHIEDENIS

Geplaatst op 12 oktober 2007
Corine Boon, presentatrice van het programma Eigen Huis & Tuin op RTL 4, heeft op donderdag 11 oktober om 15:00 uur samen met Willem van Oranje de Week van de Geschiedenis geopend.

 

weekgeschiedenis2007.jpgCorine Boon en Willem van Oranje geven startsein voor Week van de Geschiedenis

Corine Boon, presentatrice van het programma Eigen Huis & Tuin op RTL 4, heeft op donderdag 11 oktober om 15:00 uur samen met Willem van Oranje de Week van de Geschiedenis geopend. De opening vond plaats in Museum Het Prinsenhof in Delft. De Week van de Geschiedenis duurt tot en met 21 oktober 2007 en heeft dit jaar ‘Wonen in Nederland' als thema. Honderden culturele organisaties door heel Nederland organiseren zeer gevarieerde activiteiten tijdens dit evenement. Het volledige programma van de Week van de Geschiedenis is te zien op www.weekvandegeschiedenis.nl.


Niemand minder dan Willem van Oranje ontving vandaag Corine Boon in zijn voormalige woning, Het Prinsenhof in Delft. De Eigen Huis & Tuin presentatrice is door Willem van Oranje ingewijd in de bijzonderheden van het wonen in de zestiende eeuw. Zo kreeg zij onder meer zeehond te eten, een lekkernij uit die tijd. Willem van Oranje liet speciaal voor Corine Boon een valkenier komen. Aan de poot van de valk hing een briefje met de tekst "De Week van de Geschiedenis 2007 met het thema Wonen in Nederland is gestart!".

De Week van de Geschiedenis is een jaarlijks terugkerend evenement waar ruim 470 musea, erfgoedinstellingen en andere culturele organisaties door heel Nederland aan deelnemen. Dit jaar vindt de Week van de Geschiedenis van 12 t/m 21 oktober 2007 voor de vierde keer plaats en heeft het thema ‘Wonen in Nederland'. Alle activiteiten die tijdens dit evenement georganiseerd worden belichten daarom diverse aspecten van het wonen in Nederland op historische wijze. Het volledige programma van de Week van de Geschiedenis staat op de website www.weekvandegeschiedenis.nl.

Corine Boon heeft ook een bijdrage geleverd aan het magazine over wonen in Nederland dat tijdens Week van de Geschiedenis verkrijgbaar is bij alle deelnemende organisaties. Anno, het promotiebureau voor Nederlandse geschiedenis, organiseert de Week van de Geschiedenis 2007 in samenwerking met Erfgoed Nederland, de Nederlandse Museumvereniging en de Vereniging Openbare Bibliotheken. VT Wonen is hoofdsponsor van de Week van de  Geschiedenis 2007. Anno is nauw betrokken bij de ontwikkeling van het Nationaal Historisch Museum.

Bericht geplaatst in: nieuwtje