OPEN MONUMENTENDAGEN IN HET LEGERMUSEUM

Geplaatst op 5 september 2007

De landelijke Open Monumentendagen vinden dit jaar plaats in het weekend van 8 en 9 september. Voor het Legermuseum de hoogste tijd om weer eens het het Armamentarium onder de aandacht van het publiek te brengen.

Open Monumentendagen in het Legermuseum:
Een kijkje achter de schermen in het 17e eeuwse Armamentarium

De landelijke Open Monumentendagen vinden dit jaar plaats in het weekend van 8 en 9 september. Voor het Legermuseum de hoogste tijd om weer eens het prachtige monument (het Armamentarium) waarin het Legermuseum is gehuisvest, onder de aandacht van het publiek te brengen. Bovendien staan deze dagen in het teken van andere “verborgen schatten” in het museum waar de conservatoren en restauratoren u alles over gaan vertellen.

Armamentarium: in vier eeuwen van wapenarsenaal tot Legermuseum
De Staten van Holland en West-Friesland bouwden in 1602, aan de Korte Geer in Delft, het Armamentarium als wapenmagazijn en al in 1692 werd het complex uitgebreid met een groot magazijn. In deze gebouwen, die altijd eigendom van Defensie zijn gebleven, werd in 1986 het Legermuseum gehuisvest. Tijdens speciale rondleidingen door dit monument, op 8 en 9 september wordt de functie van het complex door de eeuwen heen én haar geschiedenis nader toegelicht.

Verborgen schatten uit het depot
De conservatoren en restauratoren van het Legermuseum geven bovendien dit weekend speciale rondleidingen achter de schermen van het museum en vertellen over hun specialistische vak en de “verborgen schatten” uit het depot. In de nieuwe tentoonstelling Achter de schermen. Restauratoren aan het werk, ziet u op welke manier verschillende voorwerpen uit de collectie worden gerestaureerd. Ook het Collectie Informatie Centrum is geopend waar u uitleg krijgt over de uitgebreide archieven en de bibliotheek van het museum.


Datum:   zaterdag 8 en zondag 9 september
Tijd:   zaterdag 10.00-17.00 uur, zondag 12.00-17.00 uur
Prijs:   gratis toegang


Kijk voor actuele informatie op www.legermuseum.nl

Bericht geplaatst in: nieuwtje