WAUW! NEDERLAND IN DE JAREN '70

Geplaatst op 24 september 2007
De jaren '70 vormen een omstreden decennium. De één ziet het als een tijdperk van idealisme en zelfontplooiing, de ander als een periode van geitenwollen sokken en doorgeschoten tolerantie.

Wauw! Nederland in de jaren '70
29 september 2007 t/m 28 januari 2008

De jaren '70 vormen een omstreden decennium. De één ziet het als een tijdperk van idealisme en zelfontplooiing, de ander als een periode van geitenwollen sokken en doorgeschoten tolerantie. Maar dat ons land in deze jaren ingrijpend veranderde, dáárover is iedereen het eens. Het Noordbrabants Museum wijdt een bruisende en inspirerende tentoonstelling aan deze turbulente periode onder de titel: WAUW! - Nederland in de jaren '70.

De jaren '70 lijken al een eeuwigheid geleden. De tijd van macramé plantenhangers, schrootjes en interieurs waarin de kleuren oranje, bruin en geel overheersten, is voorgoed voorbij. Dat geldt niet voor de maatschappelijke veranderingen die in deze jaren hun beslag kregen, zoals de zorg om het milieu, de mondigheid van de burger of de emancipatie van vrouwen en minderheden. Sommigen menen dat veel hedendaagse problemen hun oorsprong vinden in deze periode: de vermeende teloorgang van normen en waarden, al te sterke individualisering en drugsgebruik. WAUW! biedt bezoekers de mogelijkheid hun oordeel over deze periode te vormen, te herzien of aan te scherpen.

Bericht geplaatst in: nieuwtje