VERHALEN UIT HET VERLEDEN: NIEUW VERHALENPLATFORM MET SPANNENDE VERHALEN

Geplaatst op 29 oktober 2020 door Redactie
Verhalen uit het Verleden: nieuw verhalenplatform met spannende verhalen

Verhalen kunnen de geschiedenis tot leven wekken en veranderen droge feitjes in boeiende gebeurtenissen.

Verhalen uit het Verleden is opgericht door auteur Iris Versluis, met als doel om jong en oud te laten genieten van de vele bijzondere gebeurtenissen en personen die de geschiedenis rijk is. 

Regelmatig wordt er op Verhalen uit het Verleden een gratis te lezen kort verhaal geplaatst dat tevens voorzien is van een korte historische achtergrond. Met deze achtergrond wordt het verhaal in de juiste context geplaatst en feit van fictie onderscheiden.

Toegankelijkheid is belangrijk voor Verhalen uit het Verleden. Zowel toegankelijkheid van de geschiedenis maar ook van de verhalen zelf. Alle verhalen en de historische achtergronden zijn daarom gratis beschikbaar. Dit is ook de reden waarom Smashwords als publicatieplatform is gekozen. Dit platform biedt de lezer de mogelijkheid om het verhaal in het geprefereerde formaat te lezen. Alle verhalen zijn in verzorgde maar begrijpelijke taal geschreven zodat ook jongere en minder ervaren lezers ervan kunnen genieten.

De eerste vier verhalen staan nu online. De tijdsperioden en thema’s van de verhalen zijn divers. Zo bezoekt de lezer eerst een nonnenklooster ten tijde van de beeldenstorm, reist vervolgens naar het Engeland van Jane Austen, terug naar Nederland met haar koude achttiende-eeuwse winters, om uiteindelijk op te warmen in het mysterieuze Oude Egypte.

Iris Versluis is de auteur van de verhalen en ze hoopt hiermee haar liefde voor geschiedenis over te brengen op vele anderen. Historische verhalen van haar hand verschenen eerder bij uitgeverij Historische Verhalen in de Verzamelbundels II, III, en IV. Iris’ eerste historische jeugdverhaal, de Tempel van Amon, verschijnt in eind november bij uitgeverij Averbode. Daarnaast hebben diverse van haar verhalen top 10 posities behaald in schrijfwedstrijden.

Verhalen uit het Verleden

Bericht geplaatst in: nieuwtje