PRACHTIGE KERSTBOEKETTEN, HONDERDEN LAMPJES EN VERSIERDE BOMEN

Geplaatst op 11 december 2022 door Redactie
Prachtige kerstboeketten, honderden lampjes en versierde bomen

Van 22 tot en met 30 december zijn Kasteel Amerongen en de kasteeltuin weer versierd.

Uitbundig gedekte tafels met prachtige kerstboeketten, honderden lampjes en versierde bomen zoals je nog nooit gezien hebt bezorgen het ultieme kerstgevoel. Elk jaar is Kerst op Kasteel Amerongen bijzonder: het hele huis en de tuin staan in het teken van kerst, lampjes en versiering. De werkgroep Bloemen zorgt voor een rijkelijk versierd huis met de mooiste kerstboeketten en bloemen.

Opbouw Kerst bij Kasteel Amerongen
De ruim 250 vrijwilligers en de kleine staf van Stichting Kasteel Amerongen zijn al bezig het kasteel en de tuin voor te bereiden op kerst. De tuin is winterklaar gemaakt: de beelden hebben hun wintermantel gekregen zodat ze beschermd zijn tegen vocht en vorst. Het Huis wordt vanaf 19 december omgetoverd in kerstsfeer.

Tweede Kerstdag geopend
Op Tweede Kerstdag, 26 december, is het kasteel geopend van 11.00 - 17.00 uur. Onze zaalgidsen staan klaar om alle vragen te beantwoorden over het Huis en om meer te vertellen over Kerst op Kasteel Amerongen door de eeuwen heen. Voor kinderen van 6 - 12 jaar is er een kerstspeurtocht verkrijgbaar bij de kassa. Hiermee kunnen ze door goed te kijken en te luisteren het kerstgeheim van Kasteel Amerongen ontrafelen. Vooraf reserveren voor de kerstopenstelling is aan te raden om zeker te zijn van een plekje. Kaarten zijn te koop via onze website. In de kerstvakantie is het kasteel gesloten op 24, 25 en 31 december en 1 en 2 januari.

Kinderrondleidingen in de kerstvakantie
Speciaal voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar zijn er kinderrondleidingen door het kasteel. Tijdens de rondleiding leren kinderen meer over hoe bewoners zich vroeger warm hielden. Er is geen verwarming en het kan in de winter erg koud zijn. Kinderen leren, horen en zien meer over hoe de bewoners de winter doorkwamen. De rondleidingen zijn op 3 en 4 januari van 11.00 - 12.00 uur. Kaarten zijn alleen vooraf via de website te koop.

Goet en Bloet: Strijdvaardige familie verliest kasteel in Rampjaar 1672
Om het Rampjaar te herdenken is de expositie Goet en Bloet te zien in Kasteel Amerongen. Deze tentoonstelling vertelt het verhaal vanuit het oogpunt van de familie Van Reede: een invloedrijke adellijke familie die een cruciale rol heeft gespeeld in deze roerige tijden. De expositie is gesloten in de eerste week van de kerstvakantie. Vanaf 5 januari is de expositie weer geopend.

Het volledige programma en openingstijden voor Kerst bij Kasteel Amerongen zijn te vinden op onze website. Kaarten voor de kerstopenstelling zijn te koop via deze link

Bericht geplaatst in: nieuwtje