DE ARK VAN JOHAN

Geplaatst op 17 januari 2006
Noach bouwde in opdracht van God de ark. Hij en zijn gezin wisten zo te ontsnappen aan de allesvernietigende zondvloed. Vijfduizend jaar na dato bouwt Johan Huibers zijn eigen ark.
Johan Huibers treedt in de voetsporen van Noach. In navolging van de bijbelse figuur bouwt Huibers nu zelf een Ark. Weliswaar twee keer kleine dan de originele, maar toch nog zeventig meter lang.
 
Huibers begon met bouwen nadat hij in 1992 droomde dat Nederland door de zee werd overspoeld. Even later kreeg zijn neef eenzelfde droom. Dat was voor Johan een bevestiging: hij begon onmiddellijk met de bouw. Toch gelooft Johan niet dat de wereld op een dag verwoest wordt door water. “God heeft beloofd dat hij de wereld nooit meer zou verwoesten door het water”. Wat hij wel verwacht is de wederkomst van Jezus Christus. De Ark bouwt hij om het bijbelse verhaal tastbaarder te maken, ook voor niet-gelovigen. Bouwtekeningen van de Ark had Johan niet, maar zijn vrouw ontdekte een aantal vage prenten in een Italiaans kerkje. Die tekeningen vormen de basis van Johan’s boot.
 
Noach bouwde in opdracht van God de ark. Hij en zijn gezin wisten zo te ontsnappen aan de allesvernietigende zondvloed. In totaal werden er volgens de bijbel acht mensen gered, samen met alle dieren die we nu nog kennen, zoals honden, katten, maar ook de giraffe en de spin.

Links
Bron:{mosbookmarks:bm=841}
 
Bericht geplaatst in: nieuwtje