CHINEZEN WONNEN RACE OM AMERIKA

Geplaatst op 17 januari 2006
De oude Columbus zou zich waarschijnlijk omdraaien in zijn graf als hij wist dat hij geklopt was door een andere ontdekker. De Chinese admiraal Zheng He was hem 71 jaar voor.
Was het werkelijk een islamitische Chinese eunuch die de grote Columbus geklopt heeft? De Chinezen lijken dat wel te willen beweren. Een achttiende-eeuwse kaart die vanaf vandaag tentoongesteld wordt in Peking lijkt de wereldgeschiedenis stevig op haar kop te gaan zetten.
Ze staaft de bewering dat het de Chinese admiraal Zheng He was wiens vloot over de zeven wereldzeeën zwierf tussen 1405 en 1435 de Nieuwe Wereld ontdekte en niet Columbus, zo’n 71 jaar later.
 
Naast de ontdekking van amerika zou de Chinese admiraal ook Kaap de Goede Hoop 76 jaar vóór Vasco da Gama hebben gerond, ongeveer 100 jaar voor Magelhaes de wereld hebben rondgevaren en deed hij Australië aan, drie eeuwen voor James Cook erheen ging.

Maar de strijd tussen He en Columbus is hoe dan ook een achterhoedegevecht. Het is Viking Leif Eriksson, die rond het jaar 1000 als allereerste voet aan wal zou hebben gezet in Newfoundland of Nova Scotia, die allicht de titel ‘ontdekker van Amerika’ mag dragen. Als de indianen niet worden meegeteld, tenminste.

Links
Bron: {mosbookmarks:bm=845}
Bericht geplaatst in: nieuwtje