SLOBODAN MILOSEVIC OVERLEDEN

Geplaatst op 12 maart 2006
De voormalige Joegoslavische president Slobodan Milosevic is overleden. Hij werd zaterdagochtend even na negen uur dood aangetroffen in zijn VN-cel in Scheveningen.
De voormalige Joegoslavische president Slobodan Milosevic is overleden. Hij werd zaterdagochtend even na negen uur dood aangetroffen in zijn VN-cel in Scheveningen. Milosevic stond terecht voor het Joegoslavië-Tribunaal wegens onder meer oorlogsmisdaden en genocide. Hij is 64 jaar geworden.
Milosevic had al lange tijd problemen met zijn gezondheid. Hij leed aan suikerziekte en hoge bloeddruk. Ook had de voormalige Servische leider al jaren problemen met zijn hart. Zijn proces is daarom herhaaldelijk onderbroken.

Een lijkschouwing moet de doodsoorzaak uitwijzen. Het lichaam van Milosevic is overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag voor pathologisch onderzoek. De lijkschouwing wordt zondag gedaan. Daarbij zal een patholoog aanwezig zijn die wordt afgevaardigd door de regering van Servië-Montenegro. Dit is zaterdagavond van de griffie van het Joegoslavië-Tribunaal vernomen.

Links
Bron: {mosbookmarks:bm=859}
Bericht geplaatst in: nieuwtje