HET VERRAAD VAN HOLLAND

Geplaatst op 18 april 2006
Het verraad van Holland speelt zich af in een van de spannendste tijden die Nederland ooit kende. Deze historische jeugdroman van Siebe Huizinga speelt zich af tijdens de Opstand.  
Het verraad van Holland speelt zich af in een van de spannendste tijden die Nederland ooit kende. Deze historische jeugdroman van Siebe Huizinga heeft de 16e eeuw als decor, een tijd waarin de Nederlanden werden bezet door de Spanjaarden.
Spaanse troepen verzamelen zich ten zuiden van de grote rivieren en hun onoverwinnelijke Armada bereidt zich voor op een grote zeeslag. Thomas, die erg goed is in het onthouden en natekenen van stadskaarten, is ongewild getuige van een samenzwering die de vrijheid van Holland bedreigt. Zodra aan het licht komt dat hij iets weet moet Thomas vluchten voor zijn leven. In de lompen van een leproos ontsnapt hij uit Amsterdam. Thomas wordt opgejaagd door schurken, zijn kennis van stadskaarten redt hem, maar in de zuidelijke Nederlanden worstelt hij met zijn duistere verleden. Waar hoort hij thuis? Wie kan hij vertrouwen? En wat betekent de gouden geuzenpenning die de Schoolmeester hem schonk?
Siebe Huizinga studeerde geschiedenis. Hij heeft een onweerstaanbaar verteltalent. Het verraad van Holland is zijn eerste jeugdroman.

Het verraad van Holland - Siebe Huizinga
Uitgeverij De Fontein
gebonden, 248 blz.
ISBN 90 261 3176 3
€ 9,95
Bericht geplaatst in: nieuwtje