SKELET UIT DE BRONSTIJD GEVONDEN IN ROME

Geplaatst op 31 mei 2006
Archeologen hebben onlangs de vondst van een compleet 3000-jaar oud skelet gevonden. De vondst werd gedaan in hartje Rome. Experts zeggen dat het het lichaam van een vrouw was.
Archeologen hebben onlangs de vondst van een compleet 3000-jaar oud skelet gevonden. De vondst werd gedaan in hartje Rome. Experts zeggen dat het het lichaam van een vrouw was en dat ze waarschijnlijk de vrouw was van een stamhoofd die werd begraven met vier bronzen armbanden, een ring, twee haarspelden en een ketting van amber.

De vondst is bijzonder omdat men in de Bronstijd in deze regio mensen cremeerden: graven als deze zijn zelden gevonden. De vondst is enthousiasme begroet door de archeologen, niet alleen omdat het 3000 jaar oud is, maar vooral omdat het ouder is dan de stichting van Rome in 754BCE.
De archeologen waren verbijsterd toen ze de perfecte staat van het gebit van de vrouw zagen. De vrouw was ongeveer 30 jaar oud toen ze stierf.

Anna De Santis, leidinggevend archeoloog, zei: "Het is een fascinerende ontdekking omdat dit het eerste graf is dat we vinden in dit specifieke gebied. Alle andere waren gecremeerd. Wat ook interessant is, is dat ze een perfect gebit had. Je kunt je bij wijze van spreken voorstellen hoe ze naar je lacht. Ze was best lang voor de tijdsperiode waarin ze leefde: met haar 1.70 zou ze langer zijn geweest dan de meeste mensen om haar heen. Dus met haar lengte, haar glimlach en haar golvende haar wat was vastgezet met bronzen spelden, kun je je voorstellen dat ze een bijzondere verschijning moet zijn geweest."

Het skelet werd gevonden in het Forum van Caesar in het centrum van Rome, vlakbij het beroemde 'bruidstaart'-monument op Piazza Venezia. Drieduizend jaar geleden was het Forum niet meer dan een stuk moeras...

Bron: Archeonet

Bericht geplaatst in: nieuwtje