NEEM AFSCHEID VAN RIDDER RODERIK EN JONKVROUW MATHILDE

Geplaatst op 12 oktober 2006
Succesvolle kindertentoonstelling nog t/m 1 november te zien Neem afscheid van ridder Roderik en jonkvrouw Mathilde
 

Succesvolle kindertentoonstelling nog t/m 1 november te zien

Neem afscheid van ridder Roderik en jonkvrouw Mathilde


In de tentoonstelling Ridder Roderik, een middeleeuws avontuur leert Roderik alles over het leven in de middeleeuwen. Samen met jonkvrouw Mathilde beleeft hij avonturen in de spannende wereld van ridders, kastelen en toernooien. Na zes jaar heeft Roderik bewezen dat hij dapper genoeg is: hij is nu een echte ridder en verlaat het Legermuseum. Woensdag 1 november 2006 neemt het museum definitief afscheid van de stoere ridder en zijn jonkvrouw. Tijdens de herfstvakantie en op woensdag 1 november zijn er daarom feestelijke activiteiten.


Activiteiten in de herfstvakantie

In de herfstvakantie (21 tot en met 29 oktober) staat het Legermuseum geheel in het teken van het afscheid van ridder Roderik en jonkvrouw Mathilde. Er zijn allerlei activiteiten. Een middeleeuwse soldaat demonstreert zijn wapenuitrusting. Er is een workshop waarin kinderen een stokpaardje kunnen maken, en natuurlijk is er een spannende speurtocht door de tentoonstelling. Deelnemers aan de workshop of de speurtocht krijgen een mooie poster over de middeleeuwen mee naar huis. Ook draait er dagelijks een leuke tekenfilm.


Win een ridder- of jonkvrouwenpak

In de middeleeuwen droegen ridders en jonkvrouwen prachtige kleding. Wie droomt er niet van er zo eens uit te zien? Tijdens een kleurwedstrijd maken alle jeugdige bezoekers kans op een compleet ridder- of jonkvrouwenpak. Alle kinderen tot twaalf jaar ontvangen een kleurplaat bij binnenkomst en kunnen deze tot en met 29 oktober 2006 inleveren. Op 1 november worden de winnaars bekend gemaakt via de website http://www.legermuseum.nl/.


Ridders en jonkvrouwen gratis toegang

Op woensdag 1 november is de tentoonstelling voor het laatst te bezoeken, ridder Roderik en jonkvrouw Mathilde gaan het Legermuseum dan echt verlaten. Daarom hebben alle kinderen die verkleed komen als ridder of jonkvrouw gratis toegang! Kinderen kunnen Roderik en Mathilde in levende lijve ontmoeten tijdens een speurtocht door de tentoonstelling. Aan het eind van de dag vertrekken ridder Roderik en jonkvrouw Mathilde naar een nieuw kasteel en kan iedereen het tweetal voor een laatste keer uitzwaaien.


Nieuwe gezinstentoonstelling over de Tachtigjarige Oorlog

Ridder Roderik, een middeleeuws avontuur maakt plaats voor een nieuwe spannende gezinstentoonstelling over prins Maurits en de Tachtigjarige Oorlog. In het voorjaar van 2007 zal deze tentoonstelling open gaan voor publiek.


Meer informatie over de kleurwedstrijd, de tentoonstelling of het herfstvakantieprogramma is te vinden op http://www.legermuseum.nl/.

Bericht geplaatst in: nieuwtje