WALBURGIS EN WILDEMAN

Geplaatst op 18 oktober 2006
Vereniging voor Nederlandse Kerkgeschiedenis   Walburgis en Wildeman Achttiende Dag van de Kerkgeschiedenis - in samenwerking met de Historische Vereniging Zutphen
Op zaterdag 4 november 2006 organiseert de Vereniging voor Nederlandse Kerkgeschiedenis voor de achttiende keer de Dag van de Kerkgeschiedenis. In Zutphen worden diverse aspecten van de plaatselijke kerkgeschiedenis belicht en kerkhistorische interessante plaatsen tijdens een rondwandeling bezocht.

10.15 Ontvangst en koffie
10.30 Welkomstwoord door dhr A. Lammers, secretaris van de Historische Vereniging Zutphen
10.35 Opening door VNK-voorzitter prof. dr H.J. Selderhuis
10.40 Dhr G.J. Stemerdink over Veranderingen in het beheer van de Zutphense kerkelijke goederen
11.20 Koffie en thee
11.30 Rondleidingen langs de Grote of St.-Walburgiskerk met Librije en de vroege rooms-katholieke schuilkapel in de herberg "De Wildeman" (nu Museum Henriette Polak)
13.00 Lunchpauze (op eigen gelegenheid te regelen - in de binnenstad zijn diverse lunchgelegenheden)   
14.00 Mw A. Bos-Oskam, over Een tiara in de Grote of St.-Walburgiskerk te Zutphen
14.30 Prof. dr W.Th.M. Frijhoff, over Overlevingsstrategieën van rooms-katholieken in Zutphen na de Hervorming
15.15 Presentatie van het boek Lebuïnus en Walburgis bijeen. Deventer en Zutphen als historische centra van kerkelijk leven
15.30 Koffie en thee. Gelegenheid om de bundel aan te schaffen
16.00 Sluiting

Plaats: Gereformeerde kerk "De Wijngaard", Wilhelminalaan 3, Zutphen (10 minuten lopen van het NS-station: langs de Stationsstraat, bij het postkantoor linksaf en deze richting volgen langs Overwelving, Rijkenhage en Berkelsingel)Toegang: vrij. Nodigt u ook vrienden en bekenden uit! Aanmelden niet verplicht, wel plezierig: kerkgeschiedenis@gmail.com.

Inlichtingen: 053 5382850

De Vereniging voor Nederlandse Kerkgeschiedenis (VNK) werd opgericht in 1989. De vereniging richt zich op alle kerkhistorici en andere geïnteresseerden, ongeacht levensbeschouwelijke achtergrond. De VNK belegt minstens tweemaal per jaar studiedagen op verschillende locaties in Nederland. De VNK geeft vier keer per jaar het Tijdschrift voor Nederlandse Kerkgeschiedenis uit en heeft reeds achttien boeken op de markt gebracht.

Bericht geplaatst in: nieuwtje