GAME KRUISTOCHT IN SPIJKERBROEK

Geplaatst op 18 november 2006
Bij de film Kruistocht in een spijkerbroek (Crusade in jeans) verschijnt een computergame. In dit spannende 3d-avonturenspel staan kinderen in de schoenen van de hoofdpersoon Dolf.

kruistochtgame.jpgDe game
Bij de film verschijnt een computergame. In dit spannende 3d-avonturenspel staan kinderen in de schoenen van de hoofdpersoon Dolf. De speler lost allerlei problemen op die Dolf als aanvoerder van de middeleeuwse kinderkruistocht tegenkomt. Het spel is leuk en spannend èn kinderen steken er ook nog iets van op: ze leren over de Middeleeuwen en de Kruistochten.

Museum Catharijneconvent is nauw betrokken geweest bij de inhoud van de game. Het museum heeft haar ruime kennis over de kruistochten (en periode waarin deze plaatsvonden) met de makers van de game gedeeld. Bovendien zijn in de game voorwerpen uit de collectie van Museum Catharijneconvent opgenomen.

Het verhaal gaat verder
Waar de film en de game ophouden, gaat het verhaal van de kinderkruistocht verder in de vorm van een speurtocht door Museum Catharijneconvent. Wat maar weinig mensen weten, is dat broeder Thaddeus verder reisde en uiteindelijk wèl in Jeruzalem terecht kwam. Daarna belandde Thaddeus na grote omzwervingen in een Utrechts klooster, waar hij zijn laatste dagen doorbracht. Het geheim: broeder Thaddeus heeft een schat uit Jeruzalem meegenomen en altijd verborgen gehouden in dit klooster, dat nu Museum Catharijneconvent heet. Met de spannende tocht worden kinderen langs middeleeuwse beelden, botjes van heiligen en eeuwenoude pelgrimssouvenirs geleid. Wordt het geheim van Thaddeus ontrafeld?

De speurtocht
Vanaf 22 november ligt de gratis speurtocht klaar bij de kassa van Museum Catharijneconvent. De tocht is gemaakt voor kinderen vanaf 9 jaar.
In de museumshop zijn de computergame (vanaf 22 november) en het boek Kruistocht in Spijkerbroek verkrijgbaar.

Jij - als speler - bent Dolf Wega, een alledaagse jongen van deze tijd. Je doet mee aan een experiment met een tijdmachine die je naar de Middeleeuwen zal brengen om getuige te zijn van een riddertoernooi. Maar door een rekenfout van de computer, beland je midden in het Rijnland, precies op het moment dat er een kinderkruistocht langskomt. Je treedt toe tot het bijna 10.000 kinderen tellende kruistochtleger. Wat nu?

Als speler probeer je te begrijpen hoe het mogelijk is dat kinderen van 6 tot 15 jaar dachten dat ze dwars door Europa konden trekken en over de zee konden overbruggen zonder boten. Dit allemaal om de Arabieren uit het Heilige Land te verdrijven. De kinderen hebben geen wapens, vervoer, of geld; ze krijgen te kampen met honger, epidemieën en de dood. De vreselijke omstandigheden die je tegenkomt zullen je dwingen je kennis uit de 20e en 21e eeuw te gebruiken om orde in deze chaos te scheppen. Je zal een leider en organisator moeten worden. Terwijl je het spel speelt, zul je ervaren hoe het was om op een kruistocht te gaan en je te begeven in een avontuur dat je nooit zult vergeten.

De game bestaat uit 6 levels en voor de liefhebbers is er een bonuslevel ingebouwd. Hiermee word je geleid naar een spannend vervolg in Museum Catharijneconvent. Want wat maar weinig mensen weten, is dat broeder Thaddeus verder reisde en uiteindelijk wèl in Jeruzalem terecht kwam. Daarna belandde Thaddeus na grote omzwervingen in een Utrechts klooster, waar hij zijn laatste dagen doorbracht. Het geheim: broeder Thaddeus heeft een schat uit Jeruzalem meegenomen en altijd verborgen gehouden in dit klooster, dat nu Museum Catharijneconvent heet. Ga er naar toe en laat je door Thaddeus meevoeren langs middeleeuwse beelden, botjes van heiligen en eeuwenoude pelgrimssouvenirs... Ontrafel met een spannende tocht zijn geheim.

De speurtocht is gratis en is bedoeld voor kinderen vanaf 9 jaar.
Vraag er naar bij de kassa van Museum Catharijneconvent.

Op www.crusadegame.com vind je meer informatie over de game.

 

Bericht geplaatst in: nieuwtje