PUNTGAVE MUMMIE ONTDEKT IN EGYPTE

Geplaatst op 15 november 2016 door Redactie
Puntgave mummie ontdekt in Egypte
De tempel van Hatsjepsoet in al-Deir al-Bahari was een huis van miljoenen jaren dat diende om de cultus van de overleden koningin voort te zetten.

In Luxor hebben archeologen gemummificeerde resten gevonden van de kamerdienaar van farao Thoetmosis III.

Dit meldt de Telegraaf na een artikel in de Egyptische krant Ahram. Volgens de vinders gaat het om een mummie die in goede staat verkeert.

Thoetmosis III is de befaamde farao die leefde van 1481 tot 1425 voor Christus in het Nieuwe Rijk van Egypte. De gemummificeerde resten werden gevonden door een team archeologen dat bestond uit Spanjaarden en Egyptenaren. Het team vond een tombe met een houten doodskist, waar later de mummie in bleek te zitten. De mummie was verwikkeld in gips en linnen. Leidster van het onderzoeksteam Myriam Seco Alvarez deelde mee dat de mummie kleurrijk gedecoreerd was met wat leek op symbolen uit het Oude Egypte.

De vondst werd gedaan in de Tempel van een Miljoen Jaar, bij al-Deir al-Bahari in de buurt van Luxor. De stad staat bekend om zijn tempels en tombes die gebouwd waren door farao's en is een grote trekpleister van Egypte. Het ministerie van Oudheden in hoofdstad Caïro noemde de vondst "perfect". De naam van de kamerdienaar is niet zeker. Volgens historici zou hij Amenrenef hebben geheten.

Bron: Archeologie Online

Bericht geplaatst in: nieuwtje