DE ARGO GAAT WEER VAREN!

Geplaatst op 10 februari 2006
In de haven van het Griekse Volos wordt gewerkt aan de reconstructie van het mythologische schip de Argo. Deze replica zal de komende zomer zijn eerste reis gaan maken.
In de haven van het Griekse Volos wordt gewerkt aan de reconstructie van het mythologische schip de Argo. Het is de bedoeling dat deze replica de komende zomer zijn eerste reis gaat maken.
 
Volgens de mythe maakte de held Jason vanaf Jolkos (de oude naam van Volos) met de vijftig ‘Argonauten’ een lange reis om het Gulden Vlies te halen.
 
In het kader van een project 'Experimentele Maritieme Archeologie', dat gefinancierd wordt door de gemeente Volos, moet het schip de Argo, 30 meter lang, vier meter breed en uitgerust met 50 riemen, gaan varen via de Egeïsche Zee naar “Colchis”, dat aan de Zwarte Zee ligt in Georgië.
 
De vijftig roeiers die zullen deelnemen aan de reis van 30 dagen, komen uit alle landen van de Europese Unie. De Argo moet zo het symbool worden van vrede en van het culturele contact tussen Euopa en de volken van de Zwarte Zee, aldus Vaguelis Goussios, die verantwoordelijk is voor het project.
 

Bericht geplaatst in: nieuwtje