EXAMENCHAT SUCCESVOL!

Geplaatst op 2 mei 2006 door Redactie
Examenchat: de laatste vragen stellen via de examenchat van Malmberg en Histocasa. Leerlingen konden vragen stellen en kregen direct antwoord van docenten.
 
Histocasa startte twee jaar geleden met een MSN-service voor examenkandidaten geschiedenis. leerlingen konden via MSN direct vragen stellen over de examenstof aan docenten.
 
Dit jaar was uitgeverij Malmberg in Den Bosch mede-organisator. De service werd uitgebreid naar de vakken aardrijkskunde en economie.
 
In totaal waren er vier sessies. Drie voor het examen en een voor het herexamen. De examensessies werden steeds bezocht door 800 tot 1000 leerlingen.
 
Zowel leerlingen als docenten waren heel tevreden over deze nieuwe vorm van samenwerking. 
 
Zo liet geschiedenisdocent Will Frantzen weten: "het is gewoon hartstikke leuk, ook een vorm van ontspanning. maar je merkt aan de reacties dat ze het ongelooflijk waarderen wat je doet. En soms blijf je even chatten ook over hele andere zaken. Dus ik ga door, en voor vandaag stop ik even. Ik laat weer van me horen!"
 
Reactie van een leerling: "Super dat jullie dit doen, ik voel me veel zekerder. Wist niet eens dat leraren konden msn-en..."
 
Koen Schiphorst, student aan de lerarenopleiding in Utrecht, deed als docent mee aan de examenchat en vertelde zijn verhaal voor NOSheadlines:
 
 
 
 
 
 

Bericht geplaatst in: artikel