NAZI'S MAAKTEN 'MENSENZEEP'

Geplaatst op 7 oktober 2006
Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakten de nazi's zeep van het vet afkomstig van menselijke resten. Onderzoek van het Poolse Instituut voor de Nationale Herinnering heeft dit aangetoond.

De wetenschappers uit Polen onderzochten een stuk zeep uit de oorlogstijd en bevestigden de jarenlange vermoedens. Het stuk werd gevonden in de medische academie van de nazi's in de Poolse stad Gdansk. Na een laboratoriumanalyse bleek dat menselijk vet was gebruikt om de zeep te vervaardigen.


De zeep werd gebruikt om de operatie- en autopsievertrekken in het laboratorium van de naziprofessor Rudolf Spanner schoon te maken. Er werd een amandelgeur toegevoegd om eventuele stank te vermijden.

Het onderzochte stuk zeep is afkomstig uit de archieven van het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. Het werd tevens gebruikt als bewijsstuk bij de Nürnbergprocessen, waar nazi's werden vervolgd voor oorlogsmisstanden. In die tijd was de technologie niet ver genoeg om vast te stellen dat de zeep menselijk materiaal bevatte.

Bericht geplaatst in: nieuwtje