LEZING OVER HOLOCAUST DOOR BEKENDE SCHRIJVER SAUL FRIEDLäNDER

Geplaatst op 5 september 2007
Op 18 september 2007 vinde de lezing The Years of Extermination. Toward an Integrated History of the Holocaust door Saul Friedländer plaats
Lezing over Holocaust door bekende schrijver Saul Friedländer
 
Het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen, het Heyendaal Instituut Nijmegen en het Genootschap Nederland-Duitsland organiseren op 18 september 2007 de lezing The Years of Extermination. Toward an Integrated History of the Holocaust door Saul Friedländer. De lezing vindt plaats in LUX, Mariënburg 38-39 te Nijmegen, van 20.00 – 22.00 uur. Meer informatie: www.ru.nl/saulfriedlander
 
Saul Frieländer (1932) schreef vele boeken over nazi-Duitsland en de jodenvervolging en geldt als een van de grote deskundigen op dit gebied. In september 2007 verschijnt de Nederlandse vertaling De jaren van vernietiging 1939-1945. Het tweede deel van Nazi-Duitsland en de joden.
 
Saul Friedländer ontving eerder dit jaar de prestigieuze Duitse Friedenspreis. Hiermee wil de jury de ‘epische verteller van de Shoah’ eren: Friedländer gaf ‘een geschiedenis en een naam aan wie tot as is gereduceerd’.
 
De lezing en de discussie zijn in het Engels
 
Toegangsprijs is € 13,-. Minima en medewerkers en alumnipashouders van de Radboud Universiteit Nijmegen betalen € 7,-. Studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen betalen € 3,50.
 
Voor meer informatie en inschrijving zie www.ru.nl/saulfriedlander.
Bericht geplaatst in: nieuwtje